Karácsonyra a jó ajándék a családnak az adósságrendezés

Közelednek az ünnepek és mindenki egy kis pihenésre és nyugalomra vágyik, az adósságrendezés ebben az időszakban kitűnő megoldást jelenthet arra, hogy néhány tehertől megszabaduljunk, így az adósságrendező hitel jó megoldás lehet. A számtalan banknál vezetett hitel vagy személyi kölcsön minden hónapban megterheli a családi kasszát. Minden egyes banknál fizetni kell a számlavezetést és a készpénz befizetések díját. Ezen felül egyéb banki költségek is felmerülhetnek, ha hitelt vezetünk a pénzintézeteknél.

Az adósságrendező hitel több pénzintézetnél is elérhető

Az adósságrendezés azoknak nyújt megoldást, akik meglévő hiteleiket szeretnék egy hitellé alakítani, ezáltal havi szinten több ezer forintot is megspórolni. Lakáshitelek, építési hitelek, valamint szabad felhasználású hitelek is adósságrendezés alá vonhatók. Egy jobb feltételt biztosító hitellé lehet alakítani az összes ilyen, már meglévő hitelt. A havi törlesztőrészlet nagy valószínűséggel, sokkal kedvezőbb lesz, mint a jelenlegi hitelek havi díja összesen.

A lényeg, hogy kedvező banki hitelt vegyünk fel hiteleink rendezéséhez. Ezeknél a hiteleknél a bankok nézik az eddig tanúsított fizetési hajlandóságot, így akik már több havi elmaradásban vannak, azoknak nem javasoljuk ezt a megoldást.

A késedelmesen fizetett és problémás hitelek kiváltását nem fogják engedélyezni a bankok. A hitelmúltat minden egyes kiváltandó hitelen vizsgálja a bank, amely az adósságrendezésben segít. Az egyes hiteleket le kell igazolni a bank felé, így fel lehet arra készülni, hogy hatalmas utánajárás lesz, de legalább enyhít a család anyagi helyzetén az új hitel.

Milyen karácsonyi akciókkal kecsegtetnek a bankok?

Személyi kölcsönt, hitelkártya hitelt, bankszámlahitelt és még áruhitelt is ki lehet váltani a Raiffeisen Bank segítségével. 7,95 és 9% között mozog a jelenlegi THM mutató, amely igen kedvezőnek tűnik. Munkáltatói igazolást 2 millió forintig nem is kérnek a banknál, ezért a felvétel is egyszerűbb lesz. Ha 7 évre vesszük fel a 2 millió forintos hitelt, akkor havonta 31 123 forint lesz a törlesztőrészletünk.

A kedvező THM azoknak nyújthat csak megoldást, akik vállalják, hogy a banknál vezetik a folyószámlájukat és a havi bevételek is erre a bankszámlára érkeznek minimum 250 000 forintos értékben. A bank oldalán elég az űrlapot kitölteni és az ügyintézők az ott megadott elérhetőségek valamelyikén a legrövidebb időn belül jelentkeznek. Kiszámolják a kölcsönt számunkra és benyújthatjuk igényünket bármelyik, hozzánk közeli bankfiókban.

Az Erste Bank is kedvező feltételek mellett kínálja adósságrendező hitelét, amelynek jelenlegi THM mutatója 13,99%-tól lefelé mozog. Személyi kölcsönöket, szabad felhasználású kölcsönöket, gépjárműlízinget és gépjárművásárlási-hitelt lehet vele kiváltani.

Kezes nélkül lehet igényelni a hitelt, emellett nincsen szükség közjegyzői okiratra, és ha szükséges még adóstárs is bevonható az ügyletbe. Egy 3.500.000 forintos hitel esetében a THM 8,8% és 72 hónapra havi 61 349 forintot szükséges fizetni. A kedvező hitelnél fontos elvárás, hogy az ügyfél havi 250 000 forintos jövedelmet igazoljon le. Természetesen más kondíciókkal eltekinthetnek a nagyobb összegű havi jövedelem igazolásától.

Ebben az esetben a teljes visszafizetendő összeg 4 466 546 forint, ami annyit jelent, hogy a hitel 966 546 forintba kerül, mire letelik a 72 hónap. Ennél a hitelnél legalább 12 hónap munkaviszonyt kell igazolni és nincsen lehetőség társigénylő bevonására. Érdemes több bank ajánlatát is megtekinteni, mielőtt meghozzuk végső döntésünket.

Check Also

Online Hiteligénylés: Kényelem és Gyorsaság

Az online igénylés előnyei: Az online hiteligénylés az új korszak jellemzője, ahol a kényelem és …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


+ kettő = 10