KHR/BAR listán szereplőknek ONLINE kölcsön igénylési folyamat

Aki személyi kölcsönt igényel manapság, minden esetben a bank lehívja az úgynevezett KHR listát, vagy jobban ismerhetjük úgy mint BAR listát. Még mielőtt azt hinnénk, hogy ezen a listán csak a rosszul teljesítő adósok vannak rajta, nagyon téved. Mutatjuk miért.Kik a Listák szereplői?

A KHR (BAR) listán minden olyan természetes személy szerepel akinek Magyar pénzintézettől, banktól van hitele. Ez a hitel lehet áruhite, folyószámla hitelkeret, hitelkártya, személyi kölcsön vagy jelzálog hitel. Nézzük meg milyen lista tételek lehetnek:

Pozitív KHR lista: Itt csak az úgynevezett jó adósok szerepelnek, akik rendben teljesítik a fizetési kötelezettségeiket minden egyes hónapban. FONTOS! Ha esetleg elmaradása van, de azt rendezi, akkor nem kerül fel a negatív listára. Tehát ha megcsúszott egy havi törlesztővel a példa kedvéért a hónap 10. napján, nem kerül fel a negaítv oldalra.  Természetesen ezekért a törlesztő elmaradásokért a bankok, hitelintézetek számolnak fel késedelmi díjakat, ezt ne feledjük!

Aktív KHR lista: Azok az ügyfelek, akiknek elmaradása meghaladja a 90 napot, és összegben a mindenkori minimálbérrel azonos vagy magasabb a tartozás összege, AKTÍV BAR vagy KHR lista oldalára kerülnek. Fontos megjegyezni, hogy az adóstársak is ide kerülnek, tehát ha valaki mellé adóstársként segítettünk számára, és nem fizette, felkerülünk a negatív listára. Passzív KHR lista: Aktív státusz után jön a passzív státusz. Abban az esetben ha volt elmaradásunk és felkerültünk a listára, és kifizettük a teljes hitelünket, akkor kezdődik a minimum 12 hónapig tartó passzív státusz. a jelenlegi banki gyakorlat alapján sajnos ezen listán szereplő ügyfelek nagyon ritkán hitelezhetők. A legszigorúbb passzív státusz 5 évre szól. Ezt a legszigorúbb 5 évet akkor kapják az ügyfelek, ha a tartozásukat nem teljes egészében rendezték a bank felé, vagy már eladott hitelről van szó.

A hiteligénylési lehetőségek

KHR-es hiteligénylés, ha még nem fizettük ki a tartozásunkat. – TOVÁBB
KHR-es hiteligénylés, ha MÁR kifizettük a tartozásunkat. – TOVÁBB

Hiteligénylés, ha nem tudja, hogy rajta van-e még a KHR-en. – TOVÁBB

Lehetséges listán szereplőknek hitelt igényelni?

Igen, abban az esetben ha a jó adós oldalon tartózkodunk. Aktív vagy passzív státusszal nem tudunk felvenni hitelt. Nagyon sok hirdetés olvasható az interneten, de ezekkel csak óvatosan!

Mik legyenek a lépések a hiteligényléshez?

  • Kérjük le a számlavezető bankunktól a KHR státuszunkat, hogy pontosan lássuk most hogyan áll a hitelünk, ha van egyáltalán hitelünk.
  • Készítsük elő az okmányainkat. amikre szükség lesz: Személyi igazolvány, lakcím kártya, adókártya.
  • Röviden írjuk le az alábbi hozzászólás űrlapban, mikor és miért kerültünk be a rendszerbe ha benne vagyunk.

 

Check Also

Hiteligénylés, ha nem tudja, hogy rajta van-e még a KHR-en.

Sok esetben keresnek meg minket, hogy „nem tudom rajta vagyok-e”. Itt több lehetőség is van, …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


5 × = öt