Sokan úgy vélik, hogy a gyorskölcsönök ideje lejárt

Egyre többen gondolják úgy, hogy a számtalan bedőlt hitel miatt a gyorskölcsönök ma már nem annyira kelendők, pedig ez nem így van. Az MNB által kiadott legfrissebb jelentés adatai sem ezt tükrözik. Az MNB jelentés szerint 2017 év végére mintegy 47 százalékkal emelkedett a személyi kölcsönök kihelyezése, amely valóban pozitív változást mutat. Az összes hitelfajtát év végére mintegy 326 milliárd forintnyi összegben helyezték ki a cégek, amelyek szintén a hitelfelvételi kedv emelkedését jelzik.

Miért kedvelik sokan a gyorskölcsönöket?

Legnagyobb előnye a gyorskölcsönöknek már a nevéből is kitűnhet, hiszen az összes pénzintézet arra törekszik, hogy minél rövidebb időn belül megtörténjen a folyósítás. Általában maximum 2 hét telik el a hiteligénylés és a folyósítás között. Azonban néhány pénzintézet pár óra vagy pár nap alatt is képes hitelt nyújtani az ügyfeleknek. Sok bank kimondott gyorskölcsönt nem folyósít, helyette azonban személyi kölcsönöket nyújt. Ezeknek a hiteleknek is számtalan előnye van.

Milyen feltételek mellett lehet gyorskölcsönt felvenni?

Ezeknél a kölcsönöknél a bankok valamivel elnézőbbek, mint a lakáshiteleknél és sokkal kevesebb feltételnek kell megfelelniük a hiteligénylőknek. Itt is vizsgálják a fizetési hajlandóságot, hiszen bekérik a banki kivonatokat, a rezsi csekkeket és természetesen a jövedelemigazolástól sem tekintenek el. Azonban itt egyáltalán nem kell hónapokat várni arra, hogy egy értékbecslő felmérje az ingatlant vagy, hogy a közjegyző előtt megtörténjen a bejegyzés. Munkabér szempontjából mindenhol más az elvárás és sokszor kedvezményeket is igénybe lehet venni, ha az adott bankhoz érkezik be a havi munkabér jóváírás. Érdemes minden szempontból áttekinteni a lehetőségeket, hogy biztosan megfontolt döntést hozhassunk.

Hol lehet most a legkedvezőbben és a leggyorsabban hitelt felvenni?

Jelenleg a Cofidis és a Provident vezeti a gyorskölcsönök listáját, hiszen ez a két vállalat eleve erre a két hiteltípusra szakosodott. A Providentnél külön díj megfizetése ellenében háznál is el lehet intézni a papírmunkát és egyáltalán nem kell befáradni a fiókba. A Cofidisnél egy 100 000 forintos kölcsönt 47 hónap futamidőre 3270 forintos havi törlesztőrészlet megfizetése mellett lehet most igénybe venni. A futamidő végéig összesen 147 090 forintot kell majd fizetnünk. A Providentnél 42 hétre 110 000 forintos hitelfelvétel, heti törlesztéssel 2867 forint. A futamidő végén 120 395 forintot kell összesen visszafizetnünk a Providentnek.

Látható, hogy van eltérés a két pénzintézet ajánlata között és természetesen további ajánlatokat is találhatunk. Minden esetben érdemes a különféle hitelösszehasonlításokat végző oldalakon körülnézni, ahol pár kattintással a legfrissebb termékpaletta jelenik meg. nagyon sokszor kedvezményes akciókat is meghirdetnek, amelyet természetesen feltételekhez kötnek. Gyakori, hogy számlanyitási kötelezettséggel együtt adják oda kedvezményes THM mellett a hitelt. Azonban érdemes átgondolni, ha nincsen máshol hitelünk, hiszen sokkal jobb kondíciók érhetők így el.

A szerződés aláírásakor mindig legyünk figyelmesek és minden apró betűs részt alaposan olvassunk át. Ne írjunk alá olyan szerződést, amelynek akár egyetlen pontja is némi kételyt vet fel bennünk. Ilyenkor érdemes inkább egy szakember véleményét kikérni, vagy olyan ismerősét aki járatos a banki szerződések és banki ügyletek világában.

Check Also

2024-es kölcsön igénylési folyamatok

2024-es évben is tudnunk kell megfelelően választani személyi kölcsönt. Ha KHR listán szerepelünk, az nem …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


6 + = kilenc