KHR-es hiteligénylés, ha MÁR kifizettük a tartozásunkat.

Ha már kifizettük a hitelünket, ami miatt felkerültünk a KHR listára, akkor a passzív KHR-be kerülünk át, ahol egy picivel könnyebb a hitelfelvétel, de még itt is nagyon megnézi a bank, kinek adnak. Természetesen a hazai bankok / hitelintézetek töredéke foglalkozik ezekkel az ügyfelekkel, de nem lehetetlen.

A legfontosabb: Meddig leszünk a listán

A passzív oldalnak is két része van egy 12 hónapig tartó státusz és egy 60 hónapra szóló (5 év). Akik visszafizették a teljes tartozásukat, azok egy évig szerepelnek a passzív listán. Aki viszont megegyezett a bankkal, vagy eladott hitele van és a behajtó céggel egyezett meg, az azt jelenti, hogy jó eséllyel, veszteséggel zárta a hitelügyletet a bank, és ebben az esetben 5 évig szerepelünk a listán. Sajnos ez látszódik a KHR rendszerben, ez majdnem, hogy egyenrangú azzal, ha még mindig az aktív státuszunkban lennénk.

Ha rendben kifizettük a hitelünket, vannak olyan bankok, aki fognak adni hitelt, de nem olyan sokat. Például ha van egy bank, aki ad 5 millió forintot szabad felhasználású személyi kölcsönbe, akkor mi passzív státusszal maximum 1 – 1,5 milliót kaphatunk. Ez nem büntetés, hanem óvatosság a bankok részéről.

Sok esetben könnyebben adnak hitelt az egy éves passzív ügyfeleknek, ha be tudnak vonni a hiteligénylésbe adóstársat, vagy ha rendelkeznek tehermentes ingatlannal, mert akkor kedvezőbb elbírálást kaphatnak. Itt fontos megjegyezni, ha már terhelt ingatlanról beszélünk, akkor csak és kizárólag azt a bankot kereshetjük meg, akinek már van zálogjoga az ingatlanon. Ennek egyszerű oka van. Második zálogjog bejegyzést egyik bank sem fogja vállalni, mert ha esetleg ez a hitel is „bebukik”, akkor mindig az első helyen szereplő banknak van lehetősége a pénzéhez jutni az ingatlan értékesítése után, és csak utána jöhet a többi bank. Sajnos ezekben az esetekben nem tudják annyiért értékesíteni az ingatlant, ami fedezné még a második helyen szereplő hitelintézete.

De természetesen itt is meg kell hagyni, hogy ezen ügyfelek nagyon nehezen hitelezik, és 99%-ban elutasítják.

Nem ezt kereste?

KHR-es hiteligénylés, ha még nem fizettük ki a tartozásunkat. – TOVÁBB

Hiteligénylés, ha nem tudja, hogy rajta van-e még a KHR-en. – TOVÁBB

 

Check Also

2024-es kölcsön igénylési folyamatok

2024-es évben is tudnunk kell megfelelően választani személyi kölcsönt. Ha KHR listán szerepelünk, az nem …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


5 × kilenc =