KHR-es hiteligénylés, ha még nem fizettük ki a tartozásunkat.

A KHR negatív oldalán szereplő ügyfeleknek ma Magyarországon szinte lehetetlen hitelt felvennie, hiszen még aktív a tartozásuk. Ez a listás szereplés rosszabb, mint ha már passzívak lennénk. A jelenlegi ismereteink alapján nincs olyan pénzintézet, hitelintézet, aki megfinanszírozná ezen ügyfeleket. Még akkor sem, ha esetleg a hitelügyletbe egy olyan ingatlant vinnének be, amin nincs semmilyen hitel, azaz tehermentes.

De mi ilyenkor a megoldás

Egy megoldás létezik, az meg egy olyan közeli rokon, aki hajlandó segíteni a hitelfelvételben. Természetesen mivel ez elég nagy kockázatot jelent a hitel felvevőnek, így a tapasztalataink alapján házastársak szokták ezt megtenni, hogy tovább tudjanak haladni az ügy rendezésében.

Mi a teendő, ha már sikerült hitel felvennünk

Egyeztetni kell a bankkal, hogy mennyi a pontos tőketartozás, és be kell jelenteni a végtörlesztési igényünket. Miután kirendeztük a tartozásunkat, a banknak, hitelintézetnek 30 napon belül az aktív KHR státuszt módosítania kell passzív státusra.

Passzív státusszal a hiteligénylés

Először is nem mindegy mennyi ideig leszünk a passzív státuszon. Ha a teljes összeget visszafizettük a bank számára, akkor 12 hónapig. Ha a banknak vesztesége származott, azaz nem kapta vissza a tőkét (veszteséget írt le), akkor 5 évig fogunk szerepelni a passzív KHR-ben.

Passzív státusszal vannak bankok, hitelintézetek, akik finanszíroznak, de csak nagyon alacsony összeget. Tapasztalataink alapján 1 millió forintnál nagyobb összeget nem fognak biztosítani, és azt is nagyon meg fogják nézni, ki miért került fel a listára.

Nem ezt kereste?

KHR-es hiteligénylés, ha MÁR kifizettük a tartozásunkat. – TOVÁBB

Hiteligénylés, ha nem tudja, hogy rajta van-e még a KHR-en. – TOVÁBB

Check Also

Online Hiteligénylés: Kényelem és Gyorsaság

Az online igénylés előnyei: Az online hiteligénylés az új korszak jellemzője, ahol a kényelem és …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


− négy = 3