Ingatlan vásárlási hitel

Az ingatlanvásárlás, lakás ház adásvétel mindig nagy lépés egy ember életében, ez pedig hatványozottabban igaz, ha ehhez hitel felvételére is szükség van.

Mivel egy hitel megléte folyamatos nyomás az emberen, így körültekintően kell választani mind lakást, mind pedig hitelkonstrukciót. Alapos pénzügyi tervezésre van szükség, hiszen a hitelfelvételhez szükséges önrész mellett vállalnunk kell, hogy minden hónapban egy adott összeget a törlesztésre szánunk. Tudnunk kell, mennyi pénzzel gazdálkodhatunk, fel kell mérni a lehetőségeinket, mert ha rosszul választunk, nagyon nehezen szabadulhatunk meg az adott hiteltől. A kiválasztott ingatlan adottságai is nagyban bonyolíthatnak a szituáción, mivel gondolnunk kell arra is, hogy a hiteltörlesztés mellett a havi rezsi és egyéb költségek is megsarcolják a havi költségvetésünket.

Érdemes több pénzintézet ajánlatát átnézni, és ha megtaláljuk a számunkra megfelelő konstrukciót, akár előzetes hitelbírálatot is kérhetünk. Fontos, hogy mielőtt megkötnénk az ingatlan adásvételi szerződését, legyünk tisztában nagyjából azzal, megkaphatjuk-e a hitelt. Ez azért is ajánlatos, mert a valós hitelbírálathoz szükség van az aláírt adásvételi szerződésre. Mind az eladó, mind pedig a vevő szemszögéből kellemetlen, ha végül mégsem sikerül a hitelfelvétel, így törekedjünk arra, hogy mielőbb tisztában legyünk lehetőségeinkkel.

Ezek után nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy az adásvételi szerződés szakszerűen és minden részletre kiterjedően legyen elkészítve. Ahhoz, hogy ez valóban teljesüljön, mindenképpen tapasztalt ügyvédre, ingatlanjogász szaktudására van szükség. Érdemes olyan ügyvédi irodát keresni, mely hosszú évek tapasztalatával bír ezen a területen és valóban ügyfelei érdekeit tartja szem előtt a munka során. Hitelfelvétel előtt több kötelező kritériumot adnak meg a bankok, melyeknek az adásvételi szerződésben szerepelniük kell, tehát ilyen esetben az ügyvédre még nagyobb feladat hárul. Ő kell szakszerűen és részletesen elkészítse az adásvételit úgy, hogy az a lehető legmegfelelőbb legyen mind az eladó, mind a vevő, mind pedig a bank részére.

Mielőtt a bankhoz elvisszük a hiteligényléshez szükséges dokumentumokat, a sikeresen aláírt ingatlan adásvételi szerződést még el kell vinni a Földhivatalhoz érkeztetni. Ezután már csak a hitelelbírálásra kell várni, melynek sikeressége után hamar birtokba vehetjük új otthonunkat. Írásunk az ugyvedpraxis.hu ingatlan ügyvéd portál szakcikkeinek, tippjeinek iránymutatásaival készült

Check Also

A lakás hitel kalkulátor segít

A lakás hitel kalkulátor segítségével rendkívüli mértékben leegyszerűsíthető a megfelelő bank vagy pénzintézet kiválasztása. Szerencsére …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


1 × négy =