Igényelhető-e autóhitel BAR listásoknak?

Sajnos sok adóssal előfordul, hogy valamilyen oknál fogva fizetésképtelenné válik; ez általában a munkahely elvesztése következtében fordul elő. Ilyenkor értelemszerűen nem tudja fizetni a törlesztőrészleteit, tartozása halmozódik fel a bank felé, illetve felkerül az úgynevezett BAR listára.

De vajon a BAR listán szereplő személyek folyamodhatnak-e autóhitelért. Vannak olyan bankok és pénzintézetek, amelyek megengedőbbek a BAR listásokkal szemben, de mindenképpen megvizsgálják az igénylő fizetésképességét. Noha a gépkocsi önmagában fedezetet jelent, egy esetleges lefoglalás a banknak is anyagi kárt okoz, így indokolt az óvatosságuk.

Mindenekelőtt tudni kell, hogy a BAR listán szereplő tagok kétféle státusszal rendelkezhetnek; lehetnek aktív és passzív tagok. Az aktív BAR listás tagok pillanatnyilag is ki nem fizetett tartozással rendelkeznek valamelyik bank felé, a passzív tagok viszont már kifizették adósságukat, de a közelmúltban problémájuk volt a fizetésképességgel.

A legtöbb bank és hitelintézet automatikusan utasítja el az aktív BAR listások kérelmeit. Létezik néhány kivétel, de ezekben az esetekben a hitelintézet rendszerint kompenzálja a megnövekedett kockázatot, így magasabb kamatterheket szab meg.

A passzív BAR listások viszont számos bank és hitelintézet kínálatában találhatnak megfelelő ajánlatot.

Összességében kijelenthető, hogy BAR listás személyek számára sem lehetetlen az autóhitel igénylése, de aktív adósok esetében nagyon alapos megfontolást igényel egy újabb hitel felvétele, ami ráadásul valószínűsíthetően a rendes piaci ajánlatoknál kedvezőtlenebb lesz.

Check Also

Így vegyünk fel Provident hitelt

Ma már olyan világot élünk, amely nem a kiszámíthatóságáról híres, ezért még azokkal is megesik, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


négy × = 16