Hitel BAR listásoknak! Hitel KHR listásoknak!

Sok esetben csak egy újabb hiteligénylés ügyintézése közben derül ki, hogy felkerültünk a KHR listára (korábban BAR lista). Nagyon sok variációja van a listán szereplő negatív információknak, ezekben próbálunk meg segíteni a jelenlegi cikkel. Ki fogunk térni arra is, mikortól és hogyan lehet sikeres az új hiteligénylésed.

Járjunk utána, hogy kerültünk fel a KHR listára

A KHR lista negatív oldalára kerülést nagyon hosszú banki folyamat előzi meg, amiben az ügyfelet több esetben is figyelmeztetni kell írásban. Annak érdekében, hogy tisztában legyünk milyen hiteltermékünk került fel a listára, le kell kérnünk a saját KHR jelentésünket. Ezt két módon tehetjük meg:

  • Ha van bankszámlánk, akkor csak be kell fáradnunk a bankfiókunkba, és igényelni kell egy KHR lekérdezést.
  • Ha nincs bankszámlánk, azaz nem állunk kapcsolatba bankkal, akkor a BISZ Zrt. fog tudni segíteni a lekérdezésben. Ez a cég üzemelteti a KHR rendszerét. FONTOS!!!! A BISZ Zrt. semmilyen egyéb adatszolgáltatást nem tud eszközölni, és nem is lehet módosításokat kérni tőlük. Csak üzemeltetik a rendszert.

Ebből a dokumentumból ki fog az is derülni, van-e mg aktív tartozásunk vagy már „csak” a passzív oldalon tartózkodunk. Erről bővebben már írtunk a cikkünkben.

 

Check Also

Hitelkártya igénylés – Ezt kell tudnod az igényléshez

A hitelkártya használat előnyeit azok élvezhetik, akik be tudják tartani a határidőket, -váratlan esemény esetén …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


9 × = nyolcvan egy