Ezek a dokumentumok szükségesek az autóhitel igényléséhez 2019

Aki autóhitelt szeretne igényelni, annak számos dokumentummal kell rendelkeznie, ezek másolatát át kell adnia a hitelfolyósító banknak. Noha a dokumentumok beszerzése némi utánajárást követel meg, ezek szükségessége teljesen logikus elvárás a bankok részéről. FRISSÍTVE 2019-es hiteligénylésre!

Először is nézzük végig milyen hitelfajták lehetségesek autó vásárlásnál:

  • lízing
  • Személyi kölcsön
  • Jelzálog alapú szabad felhasználású kölcsön (Csak magas árkategóriájú járműveknél)

Az autóhitel igénylés legalapvetőbb és legfontosabb lépése a jövedelemigazolás beszerzése. Jövedelemigazolás nélkül természetesen lehetetlen bárminemű autóhitel megszerzése. Ez az a papír, ami valamilyen szinten biztosítja a bankot, hogy az adós képes lesz fizetni a törlesztőrészleteket. Ráadásul a jövedelemigazolás alapján határozható meg, hogy az igénylő mekkora hitelre lehet jogosult; ez egy rövidebb futamidővel számított nagyobb értékű autóhitel esetén lehet fontos.

Továbbá tudni kell, hogy csak az a személy folyamodhat autóhitelért, aki érvényes lakcímkártyával, személyi igazolvánnyal és adókártyával rendelkezik. Ezek alapvető dokumentumoknak számítanak, viszont teljesen érthető módon az igénylőtől kérhetik az érvényes jogosítványt is. Továbbá a legtöbb bank és hitelintézet esetében szükséges egy közüzemi számla bemutatása is. Ez esetben érdemes olyan számlát vinni, amelyet a hiteligénylő időben rendezett, illetve ha ilyet kérnek, akkor általában a legutolsót kérik, Tehát NE legyen elmaradás vagy tartozás, mert az rossz színben tünteti fel az adóst.

Ha az igénylő minden feltételnek megfelel, illetve rendelkezik minden szükséges dokumentummal, akkor valószínűsíthetően a bankok nem görgetnek akadályt a hitelfolyósítás útjába. Az adósnak ilyenkor már csak egyetlen feladata marad; minden hónapban fegyelmezetten fizetni a törlesztőrészleteket.

Check Also

Az autóhitel igénylésének feltételei

Mint minden hitel esetében, autóhitel igénylés esetén is az igénylőnek meg kell felelnie azoknak az …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


6 × nyolc =