Az autóhitel igénylésének feltételei

Mint minden hitel esetében, autóhitel igénylés esetén is az igénylőnek meg kell felelnie azoknak az elvárásoknak, amit a bankok vagy hitelintézetek támasztanak. A szóban forgó feltételek némileg eltérhetnek egymástól, de általánosságban hasonló kritériumokról beszélhetünk.

Az autóhitel igénylője bejelentett magyarországi lakhellyel kell rendelkezzen, illetve be kell töltse tizennyolcadik életévét. Kiskorú személy természetesen nem folyamodhat autóhitelért. Ugyanígy elmondható, hogy az autóhitel igénylésének van felső korhatára is, amit rendszerint 70. életévnél határoznak meg.

Természetes feltétel, hogy az igénylő rendelkezzen bejelentett munkahellyel. Ennek igazolása a jövedelemigazolással történik. Ez a dokumentum biztosítja a bankot, hogy a leendő adós képes lesz a törlesztőrészletek fizetésére. Noha maga a gépjármű is fedezetül szolgál az esetleges fizetésképtelenné válás során, az ilyen jellegű lefoglalás a bank számára is kedvezőtlen.

A legtöbb bank bizonyos mértékű önerő invesztálását követeli meg, amit százalékos formában határoz meg. Mindezek mellett csupán formalitásokra van szükség az igényléshez; aktív elérhetőségekre és érvényes cégjárművezetői engedélyre.

A gépjárművek hitelre történő vásárlása tehát számos feltétel teljesítése esetén lehetséges, de általánosságban kijelenthető, hogy relatív könnyen megszerezhető egy ilyen hitel. A kérdés inkább az, hogy tudjuk-e vállalni az adósság által generált többletkiadásokat, illetve érdemes-e beruháznunk egy ilyen vásárlásba.

Check Also

Ezek a dokumentumok szükségesek az autóhitel igényléséhez 2019

Aki autóhitelt szeretne igényelni, annak számos dokumentummal kell rendelkeznie, ezek másolatát át kell adnia a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


2 × = nyolc