Személyi hitel igénylés fontos állomása a Hitelkalkulátor

Egy hiteligénylésnek számos feltétele van, melynek meg kell felelni a hitelfelvevőnek. A legkevesebb kritériumot a személyi hitel igénylésénél kérnek a bankok, de természetesen itt is meg van a törvényi meghatározás, hogy miknek kell teljesülni. Ahhoz, hogy ne érjen minket meglepetés, érdemes a személyi hitel igénylése előtt egy tesztet végeznünk, ez a hitelkalkuláció. Ezzel az okos kis eszközzel máris betekintést kapunk a számokba, melyekkel számolni tudunk.A személyi hitel kalkulátorok működése egyszerű, és nagyon hasznos. Egyszerre több banktól is megkaphatjuk azon információkat, melyekkel már tudunk számolni, hogy a kívánt összegnek mekkora lesz a havi törlesztő részlete, milyen kamatokkal kell számolni, illetve milyen kedvezményeket tud nyújtani a bank, ha nála igényeljük a hitelt.

Nem minden esetben a számlavezető bankunk a legkedvezőbb!

Sok esetben a számlavezető bankunk adja legkedvezőbb személyi hitel konstrukciót, viszont csak úgy, mint minden más szektor, a pénzintézetek között is folyik egy harc. Ez az ügyfélháború kedvez nekünk, hiteligénylőknek. Mit is jelent ez? Ha jó számokkal rendelkezünk (Havi rendszerességgel érkező fizetés, vagy egyéb bevétel számlaszámra) akkor más idegen bankok lehet ajánlanak egy olyan konstrukciót, mellyel átcsábítanak minket azzal a kéréssel, hogy ha náluk vezetjük tovább a számlánkat, mind a személyi kölcsönre, mind pedig a számlánkra is jókora kedvezményt kapunk. Ezekre érdemes oda figyelni, mert akár több tízezer forintot is jelenthet egy egy ilyen ügyfélszerzési akció

A hitel kalkulátor nem szentírás.

Le kell szögezni, hogy a kalkulátor csak irányadó számítás. Sok mindentől függ a konkrét banki ajánlat végeredménye, viszont a szórás nagyon minimális. Tehát nem kell több 1000 Forintos különbségekre számítani, max pár száz Forint különbség lehet a hitel kalkulátor és a konkrét, szerződéses banki ajánlat között.

Röviden a személyi hitel kalkulátorok nagyon jó és hasznos eszközök arra, hogy kapjunk egy irányt, egy számítást, hogy biztonságosan tudjuk tervezni a jövőnket!

Check Also

Online Hiteligénylés: Kényelem és Gyorsaság

Az online igénylés előnyei: Az online hiteligénylés az új korszak jellemzője, ahol a kényelem és …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


9 × nyolc =