Személyi hitel BAR, KHR listásoknak

A banki hitel bírálatkor végbe menő hitel előminősítés egyik része, hogy a bank rendszere leellenőrzi, hogy szerepel-e a hitelfelvevő az úgynevezett feketelistán.

Mi is a BAR vagy a KHR?

Tulajdon képen egy és ugyan azt jelenti. Régen volt használatban a BAR rövidítés, ma már a bankok KHR-nek, azaz Központi Hitelinformációs Rendszernek nevezik. Ebben a rendszerben azon hitelesek nevei szerepelnek, akiknek 90 napnál régebbi tartozásuk van valamely hitelintézet felé. Két típusát különbözteti meg a rendszer, aktív és passzív listás.

Aki aktív, annak még élő hiteltartozása van, a passzív az, akinek már nincs tartozása, de a tartozás kiegyenlítésétől számítva még nem telt el 12 hónap.

De térjünk vissza a Személyi hitelhez. Amennyiben Ön aktív BAR-ral rendelkezik, minden bizonnyal elutasításra fog kerülni a hiteligénylése. Itt hívnám fel a Figyelmét arra, hogy igen sok reklámhirdetés ajánl akár pár perc alatt aktív BAR listásoknak hitelt, ezek csalások. Vannak alternatív lehetőségek, de ezek nagyon ritkán tudnak megvalósulni. Gondolok itt esetleges még nem terhelt ingatlanra, jó adóstársa, stb…

Jó esély ha már passzív BAR/KHR listás. Ez azt jelenti, hogy a Bank vagy hitelintézet felé már kiegyenlítette a tartozását, tehát rendezett anyagi háttérrel rendelkezett, és ez nagyon jó benyomást tesz az intézetek felé. Itt is lehet buktatókba ütközni, de minden esetben a egy hiteligénylést indít első legyen az, hogy jelezze az intézet felé, hogy Ön passzív BAR/KHR listán szerepel.

Összefoglalva személyi hitel igénylés BAR/KHR listán szereplő személyeknek lehetséges, de nagyon nehéz. Aktív BAR-os személyeknek a legfontosabb, hogy minél hamarabb legyen kifizetve a tartozás, akár családi segítséggel, hiszen ha ez meg van, akkor passzív státusz megszerzése után már „könnyebb” a hitelfelvétel.

Check Also

Közmunkások hiteligénylési lehetősége – személyi kölcsönre Lehetséges?

A személyi kölcsön vagy személyi hitel az elmúlt években dinamikusan fejlődött, ezáltal egyre többen és …

One comment

  1. Tovabbi informaciok a KHR listakrol vagyis, hogy aki BAR listan van milyen korulmenyek kozott kaphat hitelt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


4 + = hat